Verhuizen naar Vlaanderen

Vlaanderen is een regio van België, het ligt ten noorden ervan, veel expats besluiten zich er vooral te vestigen vanwege de fiscale voordelen, maar ook vanwege de kwaliteit van leven tegen een lage prijs. Bovendien is de ligging van Vlaanderen heel logisch, vooral als je regelmatig naar het VK moet reizen, voor werk of anderszins, omdat de nabijheid tussen de twee minimaal is. Als gevolg hiervan kozen veel Britse werknemers ervoor om daar te gaan wonen.

De hoofdstad van Vlaanderen is Brussel. Maar dat niet, u moet vast al weten dat het ook de hoofdstad van Europa is. Deze laatste heeft meer dan 182 nationaliteiten en is daarmee een van de meest diverse steden ter wereld. Het is ook een goede aanwijzing voor de sfeer en ambiance van de stad, net als voor de smaak van veel buitenlanders die soms absoluut niets gemeen hebben.

Waarom wonen in Vlaanderen?

Wat hebben expatbestemmingen in Vlaanderen gemeen? Ze bieden een hoge kwaliteit van leven tegen een relatief lage prijs. Brussel, de hoofdstad van Vlaanderen, is daar een voorbeeld van. De multiculturele hotspot staat op de 27e plaats in de wereld voor kwaliteit van leven volgens Mercer HR Consulting, maar staat slechts op de 67e plaats in de lijst van duurste steden.

Wat zijn de belastingvoordelen in Vlaanderen?

In Vlaanderen kunnen buitenlandse werknemers, onderzoekers, managers en managers die tijdelijk naar de regio worden gedetacheerd, genieten van een hele reeks fiscale voordelen. De belastingvrije expat-uitkering is een eenvoudig voorbeeld. Het dekt de bijkomende kosten van levensonderhoud en huisvesting in Vlaanderen.

Onbeperkte belastingvergoeding voor uitgaven, zoals installatie-, verhuis- en opleidingskosten, is een ander voordeel. Bovendien kunnen buitenlandse kaderleden die tijdelijk in Vlaanderen worden tewerkgesteld (doorgaans kaderleden of zeer gespecialiseerde profielen) genieten van een bijzonder fiscaal regime.

Medische zorg en onderwijs

Met tot 75% van de zorgkosten die in Vlaanderen worden vergoed, is de zorg niet alleen geweldig, maar ook betaalbaar. Dezelfde kenmerken zijn van toepassing op het onderwijssysteem van de regio. Bovendien ontdek je veel internationale topscholen in Vlaanderen, waaronder verschillende zeer gerenommeerde Britse scholen.

De geschiedenis en cultuur van Vlaanderen?

Er zijn veel historische en culturele banden tussen het VK en Vlaanderen. Britse expats en reizigers die de regio kennen, associëren Vlaanderen spontaan met historische havens, gebouwen en steden en natuurlijke landschappen.

De historische context van de regio, Vlaanderen was een van de belangrijkste slagvelden van Europa tijdens de twee wereldoorlogen en de kunstscène is ook een prioriteit. Hetzelfde geldt voor lekker eten en drinken, vooral bier en chocolade. En vooral de wafels en de patat!

Voor meer informatie:

Er wordt aangenomen dat het populaire cricketspel zijn oorsprong heeft in Vlaanderen. Recent onderzoek heeft een verwijzing naar het spel blootgelegd in een gedicht uit 1533. Het gedicht associeert het spel van cricket met wevers uit Vlaanderen die zich in het zuiden en oosten van Engeland vestigden en noemden ze “koningen”. krekel ”. Tot op de dag van vandaag hebben veel steden in Vlaanderen hun eigen lokale cricketclubs.

Talrijke voetballers uit België en Vlaanderen klommen naar de top van de Engelse Premier League, waaronder Vincent Kompany, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Simon Mignolet.

Elk jaar lokt de martelaarsstad Ieper in West-Vlaanderen duizenden WOI-herdenkingen uit het VK. Elke avond om 20.00 uur vindt er een ontroerende ceremonie plaats onder de Menenpoort van de stad. De ‘Last Message’-ceremonie is sinds 1928 een dagelijks ritueel in Ieper.

Veel Britse burgers kunnen hun afkomst terugvoeren naar Vlaanderen. In Schotland bijvoorbeeld is naar schatting een derde van de bevolking afkomstig uit Vlaanderen. Tussen de 11e en 17e eeuw vormden mensen uit Nederland de grootste immigrantengroep in Engeland, Wales en Schotland, vooral hoogopgeleide wevers en textielarbeiders uit Vlaanderen. In 1527 bijvoorbeeld waren er onder de vijf miljoen Engelse inwoners tienduizenden Vlamingen.